FORSIDE KAFFE INFO KAFFE HISTORIE KAFFE OPSKRIFTERLINKSKONTAKT INDHENT TILBUD
De rigtige råvarer brygget ved den rette metode, åbner døren til et nyt  univers af aromatiske smagsoplevelser,

De rigtige råvarer, er hånd- og nyristede kaffebønner, hvor alle smagsnuancer er i behold. Derfor leverer Mr.Bean hjemmeristede kaffebønner…

Espresso fremstilles ved et højt tryk, der sørger for at bønnernes aromatiske olier kommer til deres ret.
Kaffe brygget på den måde, har en cremet konsistens og smagen er optimal.

I de senere år er standarden for kaffe blevet hævet herhjemme, godt Hjulpet på vej af storbyernes cafe-kultur.
Danskerne får mere og mere øjnene op for hvad der findes på markedet.
Den standart sætter jeg en ære i at løfte endnu højere op.
Det gør jeg bl.a ved at bringe cafe-kulturen ind i de private hjem og i virksomheder, hvor man har erkendt at ”kaffe ikke bare er kaffe”.

Med op til otte slags bønner kan du stimulere din smagsoplevelser i en Espresso, Cafe Latte eller Cappucchino og få en strejf af sydlandsk
stemning med i købet.

Arabica-bønnen
Den ældste kaffesort som udgør 70% af verdens kaffeproduktion, har de optimale vækstbetingelser i bjergrige højder mellem 1000 og 2000 meter o.h.
Den indeholder mindre koffein end Robustaen og har en mere delikat og syrlig smag, og er den foretrukne bønne i den industrialiserede del af Verden. Der findes mange
varianter af Arabica.

Robusta-bønnen
Som navnet antyder er Robusta-bønnen, som udgør 30% af verdens kaffeproduktion, mere hårdfør, ikke mindst over for skadedyr og sygdomme, hvilket gør den populær
at dyrke til trods for dens mere robuste smag.
Den bruges derfor primært i blandinger (til at give fylde) og i Instant-kaffe, hvor det påtrængende i smagen forsvinder under forarbejdningen.
Den er væsentlig billigere end Arabica`en og vokser i op til 700m o.h.

En lille smags-guide:
  • Etiopien = fyldig kaffe
  • Haiti = stærkt krydret smag
  • Colombia = aromatisk
  • Brasilien = blød
  • Kenya = let lakrids smag
  • Ny Guinea = kakaosmag

 


blomsten på kaffetræet
 

kaffetræer i blomst

 

modne røde bær

træet og bønnerne vurderes inden høsten sættes i gang

 

kaffe bønnerne ligger inde i den modne frugt

kaffe høst


 

høstede bønner

den våde metode hvor bønnerne befries for frugtkød og hinder

 

den tørre metode hvor kaffefrugten tørres

tørring


 


 

© Festvognen FætterGuf Aps 2010 | Kaffevognen - 3650 Ølstykke - tlf: 29 45 45 45 - tilbud@kaffevognen.dk | CVR-nr 14536701

Links til gode venner og samarbejdspartnere
www.festvognen.dk www.zubardubar.dk www.kontorhandlen.dk www.popcornmaskine.dk